TAKE A BREEK

Risico's beheersen en eigen kracht versterken. Twee schijnbare uitersten in de zorgbehandeling. Hoe vind je juiste balans? CONRISQ Groep is op zoek naar een tool om alle medewerkers uit te dagen zich te ontwikkelen tot kritisch bewuste zorgprofessionals die op zoek gaan naar deze balans.

 

CONRISQ Groep is een samenwerking tussen vijf organisaties die effectieve en betaalbare zorg, behandeling en begeleiding bieden aan jongeren en volwassen. In de stichting worden hulpverlening, kennis en middelen uitgewisseld en aan elkaar geknoopt. Onderdeel daarvan is de kenniskring ‘Veilig en duurzaam participeren’. Daar staat de vraag centraal: hoe zorgen we voor een goede balans tussen risico’s beheersen en eigen kracht versterken, als schijnbare uitersten in de behandeling?

 

Volgens de visie van de CONRISQ Groep vormt dit een spanningsveld in zowel de maatschappij als in de organisaties binnen de groep. Voor zorgprofessionals ligt het denken buiten de kaders niet altijd voor de hand, waardoor de balans snel doorslaat naar één van de twee uitersten.

 

Het doel van Take a BREEK is daarom dat professionals de alertheid en gevoeligheid ontwikkelen voor beide kanten van de medaille.  Om deze vaardigheden te ontwikkelen en dagelijks te kunnen en blijven toepassen, is het proces van professionele ontwikkeling opgedeeld in drie fasen.

 

1) Het actueel maken van deze visie met een interactieve installatie waar zorgprofessionals beide uitersten ervaren;

2) Het actueel houden van de visie met fysieke reminders die zorgprofessionals in hun dagelijks leven kunnen gebruiken;

3) De visie integreren in het systeem door de feedback uit het persoonlijk ontwikkelproces van medewerkers te vertalen in een eventuele systeemaanpassing.

 

Onze partners

MISSIE

PROJECTEN

WIE ZIJN WIJ

CONTACT