Buurtonderneming Woensel-West

We doen het zelf in Woensel-West.

Het kantoor van We are Social Rebels ligt in de wijk Woensel-West. Met onze kennis en ervaring die we opdoen in andere projecten, helpen we de wijk een stapje verder. Om iets terug te doen voor de wijk en haar inwoners, voeren we vrijwilligerswerk uit in het activiteitenprogramma en zijn we actief in de ondernemersvereniging. 

‘We doen het zelf in Woensel-West’. Dat motto prijkt bovenaan de website van de wijk, woensel-west.nl. ‘Woensel-West is een stadse volkswijk die zich na volledig door haar hoeven te zijn gezakt, druk aan het ontwikkelen is tot een levendige, kleurrijke hippe wijk. Het is een wijk waar iedereen zichzelf kan zijn, waar mensen de kans krijgen zichzelf te ontwikkelen en waar bewoners en ondernemers zich thuis voelen.’ 

Woensel-west.nl 

De buurtonderneming is in samenwerking tussen woningbouwcorporatie Trudo en Gemeente Eindhoven ontstaan. De buurtonderneming zet zich onder anderen in om sociale uitsluiting van buurtbewoners tegen te gaan, ontmoeting mogelijk te maken en kansen voor kinderen en jeugd te creëren. Ook heeft de buurtonderneming de taak om het decor van de wijk te veranderen met nieuwbouw en een nieuw winkelconcept en huurders en vrijwilligers in te plaatsen. 

Ben je benieuwd naar de resultaten van deze bijzondere wijkaanpak of wil je ook een verandertraject opstarten met inwoners, neem dan contact op met Kristel.

Partners: Trudo, gemeente Eindhoven, KEVN, ondernemersvereniging Woensel-West, basisschool ‘t Palet