Connected Generations 

Een samenleving waar verschillende generaties samenleven 

Hoe creëren we een samenleving waarin ouderen mee kunnen doen? Waar verschillende generaties elkaar ontmoeten? En waar wederkerigheid het uitgangspunt is? Een soepele samenleving waar mensen van verschillende leeftijden fijn kunnen leven en wonen. Dat is de uitdaging waarin we ons samen met Actiz vastbijten in het What if Lab ‘Connected Generations’.  

Nederland vergrijst, de vraag naar zorg neemt toe en er is een groeiend tekort aan personeel. Hoe gaan we de zorg voor ouderen organiseren in de toekomst? Om een oplossing te vinden voor dit vraagstuk, richten wij ons dit op vernieuwende woonvormen. Waar mensen van alle leeftijden samen kunnen wonen en leven, zorg en ondersteuning krijgen én iets voor elkaar kunnen betekenen. 

Er liggen veel kansen in het ontwerpen van nieuwe woonvormen. Door co-creatie, trendonderzoek en werkbezoeken nemen we een duik in de kansen voor het ontwerpen van een nieuwe woonplek. Als ontwerpers én kleindochters gaan we in gesprek met (toekomstige) ouderen om hun woonbehoeftes en droomwoningen boven water te krijgen. In dit project werken we samen met planoloog Melvin Jenner van Buurtvitamines.  

We presenteren onze ontwerpen op de Dutch Design Week 2021Nu al nieuwsgierig of heb je een idee dat je wil delen? We horen het graag! Neem contact op met Eva.

Opdrachtgever: ActiZ, Dutch Design Foundation, Dutch Design Week