The Mental Gym

Trainen van je mentale gezondheid

Mentaal sterk en gezond zijn kun je trainen. Je kan beter worden in open zijn, taboes bespreken en verbinding maken als daar vaker aandacht aan wordt gegeven. Daarom hebben we tijdens de week van de mentale gezondheid 2024 ‘The Mental Gym’ geïntroduceerd. Zo konden we samen met partners gedurende de week verschillende mentale workouts aanbieden door de hele stad. Bewoners konden laagdrempelig kennismaken met mentale gezondheid en kregen handige tips en tricks om aan mentale gezondheid te blijven werken.

We are Social Rebels heeft een aantal mentale workouts ontworpen die tijdens de week door partners zijn ingezet. Een van deze workouts is The Body Shop. Bezoekers van deze installatie werden uitgedaagd om na te denken over lichaamsveranderingen en welke ingrepen zij wel of niet normaal vinden om uit te laten voeren. The Body Shop, trekt de aandacht met de etalages vol botoxspuiten, doosjes met nieuwe oren of een compleet nieuw gezicht. Op deze manier worden gevoelige onderwerpen met humor en zonder oordeel besproken, zodat er een eerlijk gesprek gevoerd kan worden.

     

     

    Een andere mentale workout is Bouw een Bank, een installatie die vooral op mannen is gericht. Geen formele introductie is er nodig, er moet eerst gebouwd worden. Tijdens het bouwen zijn er momenten dat er vragen kunnen worden gesteld of dat de bouwer een stelling in kan nemen die op de blokken staan. Op die manier kunnen mensen, en vooral jonge mannen, met elkaar in gesprek gaan over hun mentale gezondheid terwijl ze bezig zijn.

    Ook zijn er twee spellen die tijdens de week werden ingezet. Het spel Mental Words, wat lijkt op het bekende spel Het Verboden Woord. De bedoeling is dat woorden uit de mentale gezondheid worden beschreven zonder dat het woord wordt genoemd. En de Flop Cards, een stempelkaart waarin het maken van fouten wordt gevierd.

    Zou je het leuk vinden om een van deze installaties te gebruiken voor jouw organisatie? Stuur een mail naar Isis

    Opdrachtgever: Gemeente Eindhoven

    Partners: Sint-Lucas College, De Gevoelige Jongens, GGzE, WijEindhoven en Summa College