Meet the Rebels

What If Lab

Kristel de Groot

Waarom ben ik sociaal?

Ik hou van mensen om mij heen, zij geven mij nieuwe inspiratie en energie. In mijn werk als strategisch adviseur uit dat zich in het verbinden van mensen, organisaties en sectoren. Mijn maatschappelijke betrokkenheid zie je terug in de vraagstukken die ik in mijn werk oppak en in de projecten die ik uitvoer op vrijwillige basis in mijn wijk en stad.

Waarom ben ik rebels?

Altijd vragen naar het waarom… Nieuwsgierigheid naar het onbekende is een eigenschap die ik al jong ontwikkeld heb. Het heeft mij door verschillende banen naar het ondernemerschap geleid. Ik ben een rebel, maar wel één met een missie! Als creatieve strateeg daag ik de gevestigde orde uit en ontwerp ik ecosystemen die passen bij de leefwereld en vragen van mensen.

What If Lab

Eva de Bruijn

Waarom ben ik sociaal?

Mentale gezondheid, het zorgsysteem of de vluchtelingencrisis. Maatschappelijke vraagstukken zijn vaak complex. Op verschillende niveaus zijn er veel mensen en partijen bij betrokken, met elk hun eigen belang. Van zorgverzekeraar tot buurtbewoner, van vluchteling tot patiënt. Om samen oplossingen te verzinnen, vind ik het belangrijk dat iedereen een stem krijgt in dit proces. Als social designer zorg ik daarvoor. 

Waarom ben ik rebels?

Ik heb idealen, en daar strijd ik voor. Ik streef naar een samenleving waar iedereen zich welkom voelt en mee kan doen. Waar we maatschappelijke impact waarderen en in elkaar investeren. Om dat te bereiken, ben ik niet bang om het systeem te bevragen. Kom maar op!

What If Lab

Anne Meesters

Waarom ben ik sociaal?

Ik vind mensen ontzettend interessant. Vanuit deze nieuwsgierigheid ben ik graag met mensen, ik observeer, bevraag en luister. Op zoek naar verhalen achter de keuzes van een individu of collectief. De menselijke kant van situaties bestuderen en begrijpen. Met deze kennis ontwerp ik concepten die aansluiten bij de belevingswereld van de gebruiker. 

Waarom ben ik rebels?

Ik ben tikkeltje eigenwijs en ben hier om niet bang het net even anders te doen. Met deze mindset dompel ik mij onder in maatschappelijke vraagstukken. Door mensen en organisaties mee te nemen op toekomstreis, verkennen we samen wat hun idealen voor de toekomst zijn. Vervolgens gaan we samen aan de slag om deze toekomst te creëren.

What If Lab

Laure Peeters

Waarom ben ik sociaal?

Iedereen heeft wat om bij te dragen aan onze samenleving. Creativiteit, vaardigheden, zorgzaamheid, een doel of passie waarmee zij de wereld mooier kunnen maken. Ik denk dat we door in bestaande systemen ruimte te creëren voor persoonlijke bijdrages en de zelfredzaamheid van individuen te verhogen, we duurzame verandering tot stand kunnen brengen.

Waarom ben ik rebels?

Als ontwerper test ik continu met simpele interventies en ontwikkel platformen voor het delen van ervaringen. Zo ga ik opzoek naar de overeenkomsten tussen mensen in een organisatie. Op basis hiervan creëren we gemeenschappelijke visies en kunnen we samen ontdekken hoe we veranderingen voor de lange termijn in moeten richten.

12 + 7 =