Huh?

 Heel Nederland eenvoudig in 2024!

17% van de Nederlandse bevolking heeft moeite met lezen en schrijven. Dat zorgt wel eens voor miscommunicatie. Ook in onze projecten in de wijken, bij de huisarts of in de sociale zorg komen wij inwoners tegen die hier tegenaan lopen. Dit is niet alleen vervelend voor de inwoners, maar brengt ook risico’s en kosten voor de samenleving met zich mee. Het is niet voor niets dat de overheid als doel heeft: heel Nederland eenvoudig in 2024.

Daarom werkt We are Social Rebels met Procreate samen aan het project ‘Huh?’.  Met Huh? helpen we jouw organisatie om te versimpelen. 

Daarvoor bieden we verschillende programma’s aan: een campagne, werkprogramma en een lab. Met de Huh? Campagne draag je uit dat het oké is als er iets niet begrepen wordt.

 

Het werkprogramma is een traject van een aantal maanden waarin we de risico’s van laaggeletterdheid in jouw organisatie analyseren en met een ontwerpende aanpak een duidelijk stappenplan maken om deze aan te pakken. En in het Huh? Lab bundelen we de kracht van verschillende organisaties met vergelijkbare vraagstukken over versimpelen en gaan we ontwerpend op zoek naar systeeminnovatie. Zo maken we samen Nederland eenvoudig!

Wil je meehelpen met het vereenvoudigen van de Nederlandse maatschappij door een Huh? Campagne in je organisatie op te zetten of in een Huh? Lab te verkennen hoe jouw sector vereenvoudigd kan worden, neem dan contact op met Laure. Wil je meehelpen met het vereenvoudigen van de Nederlandse maatschappij door een Huh? Campagne in je organisatie op te zetten of in een Huh? Lab te verkennen hoe jouw sector vereenvoudigd kan worden, neem dan contact op met Kristel. Of kijk op huhwatbedoeltu.nl

 

Partners: Procreate