Impact Incubator

Een radicale aanpak voor maatschappelijke uitdagingen. Dat is de Impact Incubator.

Met de Impact Incubator hebben We are Social Rebels en Social Finance NL de ambitie om structurele resultaten te bereiken op de meest hardnekkige maatschappelijke uitdagingen. Hiermee halen we een succesformule uit de UK naar Nederland. 

 Wat de werkwijze inhoudt? Samen met betrokken partijen en financiers vormen we een ‘coalition of the willing’ om systeemverandering voor een maatschappelijke uitdaging te starten. In de onderzoeksfase duiken we in de context om het probleem écht goed te snappen en vormen een gezamenlijke visie. In de ontwerpfase ontwikkelen we vervolgens samen interventies en nieuwe financiële modellen. Deze testen we eerst lokaal tot we uitkomen bij een bewezen concept dat we naar het hele land kunnen opschalen.

De Impact Incubator UK heeft op deze manier duurzame impact gerealiseerd voor thema’s als huiselijk geweld, een stabiel thuis voor vluchtelingen en jongeren die de jeugdzorg verlaten. Deze werkwijze vertalen we nu naar de Nederlandse context. Als eerste uitdaging kijken we samen met fondsen, zorgorganisaties en ervaringsdeskundigen naar de jeugdzorg. Hoe organiseren we zorg voor jongeren in een kwetsbare situatie op een integrale en duurzame wijze?

De Impact Incubator NL is een initiatief van Social Finance NL in samenwerking met We are Social Rebels. Wil jij aansluiten bij de Impact Incubator? Contacteer Eva voor de mogelijkheden!

 Partners: Social Finance NL