Kansen voor Kinderen

Samen de kansen van kinderen vergroten

Elk kind verdient de kans om zich te kunnen ontwikkelen tot de beste versie van en voor zichzelf. Onder de paraplu ‘Kansen voor Kinderen’ heeft de Buurtonderneming in Woensel-West daarom de laatste jaren verschillende succesvolle naschoolse programma’s opgezet, zoals Woordenschat, de Huiskamer en divers vrijetijdsaanbod. Kinderen in de wijk kunnen hier gebruik van maken om hun horizon te verbreden, zichzelf te ontwikkelen en lekker te spelen. 

De Buurtonderneming heeft zich als doel gesteld om de komende jaren deze programma’s te verduurzamen. Hoe kunnen we de successen van Kansen voor Kinderen behouden, uitbreiden en opschalen voor kinderen in andere wijken in de stad en in de regio?

Om antwoord te vinden op dit vraagstuk, is We are Social Rebels, zelf ook gevestigd in Woensel-West, aangesteld als kwartiermaker Kansen voor Kinderen. Door middel van co-creatie met de kinderen, vrijwilligers en ouders, toekomstverkenning door trendonderzoek en een analyse van mogelijke organisatiemodellen, ontwikkelen we een samenhangend programma dat kansengelijkheid voor kinderen bevordert.

 

 

 

Hiermee werken we toe naar een formule die ook in andere wijken toegepast kan worden. Deze formule bevat ingrediënten voor een kansrijke toekomst voor de volgende generatie en biedt ruimte voor de partijen in de wijk en stad om hun rol hierbinnen te vervullen.

Wil jij meer weten over het project Kansen voor Kinderen? Of wil je met ons meedenken in de strijd voor kansengelijkheid? We zijn erg nieuwsgierig naar jouw ideeën, vragen en suggesties! Stuur een mail naar Kristel.

Opdrachtgever: Trudo, Gemeente Eindhoven

Partners: Bewonersvereniging Woensel-West, Basisschool ’t Palet, Lumens, Wijksportclub, Kindervakantieweek en nog vele andere partners