Onderzoeksnetwerk Mentale Gezondheid

Samen de uitdagingen in de geestelijke gezondheidszorg aanpakken.

De uitdagingen in de geestelijke gezondheidszorg vragen om een gezamenlijke aanpak. Altrecht, GGZ Centraal en UMC Utrecht hebben daarom de ambitie om een netwerk in Midden-Nederland te vormen. Een netwerk waarin we samen mentale gezondheidsvraagstukken oplossen en onderzoek en innovatie in de regio stimuleren.

Om dit netwerk vorm te geven en mensen ervoor enthousiast te maken, organiseerde We are Social Rebels de online Meet-Up Onderzoeksagenda Midden-Nederland. Met meer dan 40 deelnemers gingen we actief aan de slag. In verschillende teams van onderzoekers, behandelaren én ervaringsdeskundigen bedachten we ideeën voor gezamenlijke vraagstukken, verkenden we toekomstscenario’s en ontdekten we mogelijke samenwerkingen.

Het resultaat? Een goed beeld van wat samenwerking voor alle partijen kan opleveren, ideeën voor de structuur, evenementen en tools om deze samenwerking te ondersteunen en een inhoudelijke shortlist voor een gezamenlijke onderzoeksagenda. Maar het allerbelangrijkste resultaat: veel energie bij de deelnemers om samen verder aan de slag te gaan.

 

 

 

We are Social Rebels heeft de meet-up begeleid en de bijbehorende werkvormen en materialen ontwikkeld. Eén van de deelnemers: “Na al die maanden thuiswerken was ik een beetje ‘digimoe’, maar jullie hebben het voor elkaar gekregen dat ik deze online meet-up vol energie verliet!”

De initiatiefnemers Altrecht, GGz Centraal en UMC Utrecht zijn enthousiast over wat we hebben opgehaald. We kijken nu samen hoe we dit een vervolg gaan geven. Wil je aansluiten bij de onderzoeksagenda Midden-Nederland of ben je geïnteresseerd in het vervolg? Stuur een mail naar Eva.

Opdrachtgever: Altrecht, GGZ Centraal en UMC Utrecht