Sociale Investerings Maatschappij

Samen investeren in de toekomst van jongeren.

Bij de Sociale Investeringsmaatschappij (SIM) draait alles om de doelen, dromen en talenten van jongeren die even zijn vastgelopen in hun leven. Ze hebben bijvoorbeeld een lastige thuissituatie, schulden of geen baan of opleiding en willen een doorstart maken. Samen met een coach maken zij hun eigen toekomstplan. Een toekomst waar we als samenleving met elkaar in investeren!

 Dit plan presenteren ze vervolgens aan maatschappelijke investeerders. Dit zijn mensen uit het bedrijfsleven, onderwijs of de gemeente. Zij investeren in het plan, bijvoorbeeld met een stage, baan of coaching. Door samen te werken en hun netwerk te benutten, openen de investeerders nieuwe deuren en lijntjes die de jongeren een stap verder brengen.

Zo maakt SIM onze maatschappij klaar voor deze nieuwe manier van werken. Iedereen kan namelijk een maatschappelijk investeerder zijn!

SIM is een project van We are Social Rebels, dat we samen met jongeren, jongerenwerkers en investeerders hebben vormgegeven met behulp van veldonderzoek, co-creatiesessies en tastbare prototypes. Inmiddels heeft SIM voor 32 deelnemers in verschillende pilotfasen het verschil gemaakt. Voor de ene jongere betekent dat een volledig afhankelijk bestaan, voor de ander een stabieler bestaan met een lagere kans op terugval.

Ben je geïnteresseerd in de resultaten van SIM in Eindhoven of wil je het gedachtengoed inzetten voor je eigen doelgroep, neem dan contact op met Kristel.

Partners: gemeente Eindhoven, Dynamo Jeugdwerk, Lumens, Bijzonder Jeugdwerk, the Student Hotel, Luckt, Slimmer Leven 2020, Woonbedrijf, GGZe, Stichting IKWIL, Summa College, VGZ, Rabobank.